divendres, 4 de novembre del 2016

EL TUCAN

A classe de música hem continuat fent nous amics. En aquest cas, el TUCAN estava amagat per la classe perquè és molt molt tímid! Però per a buscar-lo havíem de cantar la següent cançó amb els gestos:

"1, 2, 3... ja l'he pres! 2, 3, 4 cap a la butxaca! 3, 4 i 5, ja l'hi tinc!!!"

La meitat de la classe cantava i l'altre buscava. Després vam fer-ho a l'inrevés. Finalment, el TUCAN va aparèixer i va estar molt content de veure'ns!
Però... com el podíem fer cantar?
Ràpidament hi va haver qui deia: l'hem de fer bufar per la cua, sembla com una flauta! Doncs sí, aquest TUCAN el podem fer sonar com una flauta dolça o flauta de bec. Té una EMBOCADURA on hi podem col·locar els llavis i, bufant, fer que soni. 
Però... encara no sonava! És clar, el forat de dalt estava tapat i l'aire convertit en so no podia sortir! Vam descobrir una altra cosa: hi havia un tub que sortia disparat! Ostres! 
Així doncs, quan vam destapar el forat, el nostre TUCAN va saludar-nos amb un so molt agut i eixordador! 
Uns varen proposar de moure el pal endins i enfora. D'aquesta manera vam descobrir que els sons aguts es convertien també en sons greus, com fent sirenes que pugen i baixen. 
I és que el TUCAN és com una FLAUTA D'ÈMBOL! L'èmbol és l'encarregat de fer els sons greus i aguts, talment com fent glissandos (les nostres sirenes).

Vam provar d'imitar-lo amb les nostres veus i ajudant-nos de dibuixos imaginaris fets amb el gest dels nostres braços. Els sons i dibuixos podien ser molt diferents: si anava de l'agut al greu, del greu a l'agut o simplement es quedava en un mateix to tota l'estona.

I... per aquells que encara no n'hagin vist mai cap... aquí una imatge d'un preciós TUCAN. Tenen uns colors ben llampants i són d'allò més exòtics!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada